Για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος: φιλική συζήτηση του Δημάρχου Κόνιτσας κ. Ανδρέα Παπασπύρου με δημότες

0
60

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων, ο δήμαρχος Κόνιτσας επισκέφθηκε τοπικές κοινότητες του δήμου. Μεταξύ αυτών, επισκέφθηκε και την τοπική κοινότητα Μαζίου. Στη φιλική κουβέντα που είχαμε ο κ. Παπασπύρου μας ενημέρωσε για ενέργειες και πρωτοβουλίες που δρομολογεί για το άμεσο μέλλον και που έχουν σχέση με την επίλυση τοπικών προβλημάτων του δήμου. Μάθαμε λοιπόν, από πρώτο χέρι, ότι σύντομα ο δήμαρχος, συνοδευόμενος ίσως από συνεργάτες του θα επισκεφθεί τοπικές κοινότητες του δήμου για μια επιτόπια ανοιχτή συζήτηση με τους εκεί φορείς και κατοίκους.

1) Σύντομα λοιπόν ο δήμος θα προμηθευτεί ένα υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο που τόσο έχει ανάγκη ο τομέας καθαριότητας του δήμου.

2) Πρόσφατα επισκέφθηκε αρ-μόδια υπουργεία (όπως το υπουργείο Εσωτερικών) εκθέτοντας τοπικά επείγοντα προβλήματα που ζητούν λύσεις.

3) Επίσης, το χτίσιμο της Εκκλησίας του Οσίου Παϊσίου παίρνει σάρκα και οστά αφού ξεκινούν σύντομα οι μελέτες, δρομολογείται και επίσημα η παραχώρηση του οικοπέδου του δήμου για την ανέγερση της εκκλησίας.

4) Στο άμεσο μέλλον θα τοποθετηθούν οι χλωριοτήρες σε δεξαμενές των τοπικών κοινοτήτων.

Ο κ. Παπασπύρου μας εξέφρασε επίσης την μεγάλη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι Κονιτσιώτες δέχθηκαν με ξεχωριστή ανθρωπιά και αγάπη την παραμονή των προσφύγων στην Κόνιτσα. Η Κόνιτσα αυτή τη στιγμή, είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος, αποτελεί παράδειγμα για πολλούς. Άνοιξε την αγκαλιά της προς τους συνανθρώπους μας, έδειξε καλοσύνη, έδωσε φιλοξενία, έδειξε στοργή. “Τους συγχαίρω όλους και τους ευχαριστώ καθώς και το δημοτικό συμβούλιο για την ομοφωνία του πάνω σε αυτό το θέμα”.