Διαμαρτυρία ΔΗΜΤΟ ΝΔ Κόνιτσας κατά του Δημάρχου

0
52

Ένα γεγονός που μάλλον πέρασε απαρατήρητο κατά τις ημέρες των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου, ήταν η διαμαρτυρία της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Κόνιτσας κατά του Δημάρχου Κόνιτσας κ. Ανδρέα Παπασπύρου. Η διαμαρτυρία αφορούσε στην απόφαση του Δημάρχου να μην επιτραπεί σε κάνενα κόμμα η κατάθεση στεφάνου προς αποφυγή της συμμετοχής της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση, εξομειώνοντας όμως έτσι όλα τα κόμματα με αυτή.

Το θέμα ξέφυγε από τα στενά όρια της περιφέρειας του Δήμου Κόνιτσας, αφού η ΔΗΜΤΟ έστειλε διαμαρτυρία τόσο προς την ΝΟΔΕ Ιωαννίνων όσο και προς τα κεντρικά του κόμματος στην Αθήνα, αφού αν αληθεύει η κατηγορία, αποτελεί ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος.

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα της διαμαρτυρίας:

ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς

Την ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Γ ιάννενα

Κοιν : α) Γ ραφείο Προέδρου Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη β) Γραμματεία Οργανωτικού Ν.Δ. Αθήνα

Κύριε Πρόεδρε της ΝΟΔΕ.

Υστερα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΜ.Τ.Ο Ν.Δ. Κόνιτσας ττου προέκυψε από την έκτακτη συνεδρίαση μας αλλά και από τον δικαιολογημένο αποτροπιασμό και απογοήτευση των Νεοδημοκρατών της περιοχής μας, διαμαρτυρόμαστε έντονα κατά του Δημάρχου Κόνιτσας κου Παπασπυρου Ανδρέα για το γεγονός ότι ετσιθελικά και χωρίς να εξηγήσει τους λόγους δεν επέτρεψε στην ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κόνιτσας να καταθέσει στεφάνι την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου ( πρόσφατη εντολή – απόφαση της Γραμματείας Οργανωτικού προς την Τοπική μας Οργάνωση με αριθ.πρωτ.1540/23-Οκτ. 2017 για την κατάθεση στεφάνου) εις ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους ήρωες που πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας εναντίων των Ιταλών εισβολέων στο έπος του 1940.

Η πρωτόγνωρη και αντιδημοκρατική αυτή απαγόρευση καταρρακώνει το εθνικό φρόνημα όλων γενικά των Κονιτσιωτών, ανεξαρτήτως της κομματικής ιδεολογίας του καθενός.