Καθολική εφαρμογή του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» σε όλους τους Δήμους ζητά ο Δήμος Ιωαννιτών

0
54

Την καθολική εφαρμογή του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» σε όλους τους Δήμους ζητά με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιωαννιτών, αντιδρώντας στην απόφαση του Υπουργείου να μετονομάσει το πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδημάτος, να αγνοήσει την πιλοτική εφαρμογή του και να ξεκινήσει μια νέα πιλοτική περιόδο.

Αναλυτικά η Δημοτική Αρχή στην ανακοι-νωσή της σημειώνει τα εξής:

«Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης ανακοίνωσε χθες ότι ξεκινάει η πρώτη φάση του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» σε 30 επιλεγμένους Δήμους της χώρας.

Πρόκειται στην ουσία για αλλαγή ονόματος του «Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος» το οποίο έχει ήδη εφαρμοστεί πιλοτικά σε 13 Δήμους – ένας εκ των οποίων ήταν ο Δήμος Ιωαννιτών – και θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει η καθολική εφαρμογή του σε όλους τους Δήμους από 1/4/2016, όπως προβλέπονταν.

Δεν αντιλαμβανόμαστε ποιά ήταν η αναγκαιότητα μιας δεύτερης πιλοτικής εφαρμογής του ίδιου προγράμματος, όταν το Υπουργείο έχει στη διάθεση του όλα τα αναγκαία συμπερά-σματα.

Η θέση μας είναι σαφής: Καθολική εφαρμογή του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Δεν έχει κανένα νόημα να συγκρίνουμε με αριθμούς, κριτήρια, ποσοστά και αλγόριθμους τη δυστυχία που βιώνουν οι άνθρωποι σε όποιο Δήμο κι αν ανήκουν. Δυστυχώς η κρίση που βιώνει η χώρα, οδηγεί σε δραματικά ποσοστά ακραίας φτώχειας την κοινωνία και δεν δικαιολογείται ούτε και η παραμικρή καθυστέρηση στην εφαρμογή του οποιουδήποτε προγράμματος μπορεί να προσφέρει μια ανακούφιση στο συνάνθρωπο που δοκιμάζεται.