Κόνιτσα: Αμφισβητείται η ποιότητα του νερού

0
53

Το σύνολο των χλωριοτήρων (για την χλωρίωση των δεξαμενών) των τοπικών κοινοτήτων δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα στο πόσιμο νερό των δεξαμενών να μην γίνεται η επιβαλλόμενη χλωρίωση, με αποτέλεσμα η καταλληλότητα του νερού να αμφισβητείται από τους κατοίκους των κοινοτήτων και όχι μόνο.

Το φαινόμενο της μη λειτουργίας των χλωριοτήρων που βρίσκονται αδρανείς στις τοπικές κοινότητες χρονολογείται επί δημαρχίας του κ. Παναγιώτη Γαργάλα και διαιωνίζεται μέχρι σήμερα. Η σημερινή δημοτική αρχή έσπευσε στον καθαρισμό των δεξαμενών και το 95% αυτών είναι καθαρές. Η δεύτερη ενέργεια που επιβάλλεται και πρέπει να δρομολογήσει και μάλιστα άμεσα η δημοτική αρχή είναι η τοποθέτηση και η επαναλειτουργία των χλωριοτήρων σε όλες τις δεξαμενές των κοινοτήτων και να ακολουθήσει η μικροβιολογική εξέταση, η οποία θα δείξει αν το νερό είναι κατάλληλο ή όχι.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να «παίζει» με την υγεία των ανθρώπων και όταν το νερό, που είναι το πρώτο αγαθό και έχει ανάγκη ο ανθρώπινος οργανισμός είναι ακατάλληλο, αντιλαμβάνεστε τις συνέπειες.