Προς επικαιροποίηση και υπογραφή το Προεδρικό Διάταγμα Λίμνης

0
48

Την επικαιροποίηση και την υπογραφή του πολύπαθου Προεδρικού Διατάγματος της εξ ίσου πολύπαθης λίμνης των Ιωαννίνων, προγραμματίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Έτσι ένα θέμα που μένει σε εκκρεμότητα για μία και πλέον δεκαετία έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Αυτό έκανε γνωστό ο Υπουργός Πάνος Σκουρλέτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Ο Υπουργός είχε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης καθώς επίσης και με τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, όχι όμως και με τον Περι-φερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη.

Η συγκεκριμένη συνάντηση δεν είχε ανακοινωθεί από κανέναν από τους συμμετέχοντες ως εκ τούτου δεν είναι γνωστό και όλο το εύρος των θεμάτων που συζητήθηκαν. «Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και να συζητήσω με το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα της Λίμνης και με τον Δήμαρχο της πόλης. Είναι γεγονός ότι πρέπει να επισπεύσουμε τις διαδικασίες για την έκδοση του προεδρικού διατάγματος. Θα προχωρήσουμε στην επικαιροποίηση και θεωρούμε σημαντικό, ότι όλοι θέλουν το Προεδρικό Διάταγμα ακόμη και αν έχουν επιμέρους διαφωνίες», ανέφερε στην απάντηση του ο Υπουργός, ενώ στην ερώτηση αν υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σημείωσε ότι αυτό θα είναι «σύντομα, που σημαίνει σύντομα”.

Διευκρίνισε δε ότι η επικαιροποίηση του Προεδρικού Διατάγματος θα γίνει με στόχο την υπογραφή και όχι άλλες κωλυσιεργίες.