Με σκοπό το εύκολο κέρδος δηλώνουν… αλληλέγγυα…: Μη… Κυβερνητική Οργάνωση άπλωσε τα πλοκάμια της και στην Κόνιτσα

0
70

Το πλιάτσικο που οργιάζει σε πολλές περιοχές της χώρας μας εκεί που διαμένουν πρόσφυγες ή μετανάστες κυοφορείται και στην Κόνιτσα. Με τον… μανδύα του ό,τι δήθεν προσφέρουν ανθρωπιά… μέριμνα… φιλοξενία… ιματισμό…τρόφιμα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άλλα «γιατροσόφια» προς τους πρόσφυγες, αποσκοπούν στο εύκολο κέρδος με μεγάλα οικονομικά οφέλη και μάλιστα χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν. Ο κρατικός έλεγχος είναι ανύπαρκτος στην κυριολεξία και γι’ αυτό οι αετονύχηδες οργιάζουν ανενόχλητοι.

Οι καταγγελίες των απλών πολιτών που βλέπουν και καταδικάζουν αυτό το αίσχος από περιοχές που διαμένουν πρόσφυγες, δημοσιεύονται σε όλες τις εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, τηλεοράσεις κ.ά. κι όμως κανείς αρμόδιος δεν παρεμβαίνει.

Οι μη… κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) δεν δύνανται -και δεν πρέπει να τους επιτραπεί ούτε για ένα δευτερόλεπτο- να υποκαταστήσουν το ελληνικό κράτος και να αναλαμβάνουν καθήκοντα και εξουσίες που έχουν η Αστυνομία, οι Ενοπλες Δυνάμεις και οι υπηρεσίες των υπουργείων. Ούτε, φυσικά, πρέπει να τους δοθεί το εξωφρενικό προνόμιο να διαχειρίζονται κονδύλια που αφορούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ουδείς Ελλην πολίτης έχει ψηφίσει κάποια ΜΚΟ για να τον… κυβερνά και για να διαχειρίζεται κονδύλια που θα χρεώνονται στο κράτος μας. Επίσης, πρέπει πάση θυσία να καταγραφούν όλες αυτές οι οργανώσεις και να εξεταστεί το ποιόν όσων τις στελεχώνουν. Είναι προκλητική η εικόνα ορισμένων μελών τους, που συμπεριφέρονται σαν «αφεντικά» στην πατρίδα μας, και ύποπτος ο ρόλος κάποιων άλλων. Η αυθαιρεσία τους πρέπει να σταματήσει άμεσα!