Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου στην Παραμυθιά

0
86

Ξεκίνησε και επίσημα πλέον η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου των Δημοτικών Διαμερισμάτων Παραμυθιάς και Καρυωτίου, του Δήμου Σουλίου. Αυτό ανακοίνωσε σε σχετικό μήνυμα της η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη Μπότση. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα της περιοχής που πρόκειται να κατασκευαστεί και το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων με την υλοποίηση του.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου αποτελούσε εδώ και αρκετά χρόνια πάγιο αίτημα των κατοίκων, με την σημερινή δημοτική αρχή να έχει ρίξει μεγάλο βάρος των προσπαθειών της για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, με τη χρησιμότητα του να είναι καίριας σημασίας για την ευρύτερη περιοχή.

Σάρκα και οστά παίρνει λοιπόν το έργο αυτό, χάρη στις ουσιαστικές παρεμβάσεις της νυν δημοτικής αρχής και της σημαντικής συμβολής της Δημάρχου Σουλίου, καθώς έγινε η εγκατάσταση του εργοταξίου της αναδόχου εταιρίας, με το Δήμο να έχει πλέον το μεγάλο βάρος για την υλοποίηση του έργου αλλά και τυχόν προβλημάτων – δυσλειτουργιών που ενδεχομένως μπορεί να προκύψουν.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον” και το ύψος της σύμβασης που έχει υπογραφεί ανέρχεται στα 4,7 εκατομμύρια, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και όσα αυτό προβλέπει, το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2017, οπότε και θα πρέπει να παραδοθεί.