Ξεκίνησε η λειτουργία και δεύτερης Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων

0
42

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου διαθέτει μία επιπλέον Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.) στο Νομό Ιωαννίνων, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πολίτες απομακρυσμένων περιοχών και χωριών.

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.) εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΑΕΤΟΣ» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων, που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στο πλαίσιο της επέκτασης και ενίσχυσης του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, θα επιχειρούν στο Νομό Ιωαννίνων δύο Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, καλύπτοντας έτσι ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές του Νομού, με σκοπό την ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων τους, σε καθημερινή βάση.

Υπενθυμίζεται ότι από τα τέλη Απριλίου του προηγούμενου έτους έχει τεθεί σε εφαρμογή η λειτουργία μίας Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, η οποία μεταβαίνει σε προγραμματισμένο χρόνο σε απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα χωριά, με σκοπό την ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων τους, σε καθημερινή βάση.