11 νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ στην Ήπειρο μέχρι τον Ιούνιο

0
83

Με 11 ασθενοφόρα ενισχύεται το ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Ηπείρου για την κάλυψη των αναγκών σε Ιωάννινα, Πρέβεζα, Άρτα και Θεσπρωτία. Τα νέα ασθενοφόρα, από τον διαγωνισμό που είχε γίνει το 2007, αναμένεται να παραδοθούν μέχρι τον Ιούνιο…

Να θυμίσουμε ότι η τελευταία προσθήκη επτά νέων οχημάτων για την Ήπειρο έγινε το 2008 με τη δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, όμως κι αυτά κλείνουν οκταετία και έχουν «γράψει» πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα.

Για τα παλιότερα που χρονολογούνται από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, τα σχόλια είναι περιττά, έχουν …φάει τα ψωμιά τους προ πολλού και συντηρούνται με υψηλό κόστος και μικρή συνεισφορά στην καθημερινή δράση του ΕΚΑΒ.

Αυτά έπρεπε να αποσυρθούν εντός μετά από μια πενταετία και πάνε για δεκαετία. Υπάρχουν και ορισμένα προ του 2004 που από καιρό θα έπρεπε να καταλήξουν στην ανακύκλωση…

Ο κ. Παπαδιώτης εξήγησε ότι ήδη έχουν παραληφθεί δύο νέα ασθενοφόρα που είχε στη διάθεσή του και δεν χρησιμοποιούσε το Πυροσβεστικό Σώμα, τα οποία είναι πλήρεις κινητές ιατρικές μονάδες και χρησιμοποιούνται σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί πως θα γίνει η κατανομή των έντεκα νέων ασθενοφόρων και συμπλήρωσε ότι τα ληφθούν υπόψη τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων, τα στατιστικά στοιχεία αλλά και οι ανάγκες που υπάρχουν στις μονάδες υγείας.

Την επίσπευση των διαδικασιών για παράδοση στο ΕΚΑΒ των νέων ασθενοφόρων είχε προαναγγείλει από τα Γιάννενα που βρέθηκε πριν από ένα περίπου μήνα ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς, ο οποίος επισκέφθηκε περιοχές όπου έχουν δημιουργηθεί κέντρα φιλοξενίας προσφύγων Σε συνέντευξη τύπου ο κ. Μυλωνάς είχε χαρακτηρίσει πρωτόγνωρη την κατάσταση που αντιμετωπίζει η υπηρεσία με τα προσφυγικά κύματα και εκτός από την προμήθεια των νέων ασθενοφόρων είχε τονίσει ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν προσλήψεις 100 εποχικών που θα καλύψουν συγκε-κριμένες ανάγκες και στην περιφέρεια Ιωαννίνων του ΕΚΑΒ.