Ο απρόσεκτος κ. Χαν

0
25

Ακούς τον κ. Χαν να μιλάει για αναδιάρθωση συνόρων, λες και πρόκειται για αναδιάρθωση δανείου, και αρχίζεις να κατανοείς τα επιχειρήματα των ευροσκεπτικιστών. Άρχιζεις να καταλαβαίνεις γιατί ο Βίκτορ Ορμπάν ψηφίστηκε από πάνω από το 50% των Ούγγρων. Κατανοείς γιατί ο Ζεερχόφερ θέλει να ρυθμιστούν οι προσφυγικές ροές. Αντιλαμβάνεσαι γιατί ο Σαλβίνι ζητούσε έξοδο από τον ευρώ για την Ιταλία.

Ο κ. Χαν, παρών στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, ανέβασε αυτή την φωτογραφία

Και εδώ προκύπτει και η τελευταία σκέψη σχετικά με όλους τους καρεκλοκένταυρους των Βρυξελλών. Με ποιού την ψήφο μιλάει για κυριαρχία χωρών; Ποιος ψήφισε τον κ. Χαν για να μας επιβάλλει και σε εμάς αλλά και στους Σκοπιανούς μια συμφωνία που κανείς από τους δύο λαούς δεν επιθυμεί; Τι έβαλε στο τραπέζι η Ε.Ε. για να κυματίζει η σημαία της δίπλα σε εκείνες των δύο χωρών; Ήταν μήπως η συμφωνία τριμερής και δεν το ξέραμε; Έτσι ταυτίζεται κανείς και με τους ψηφοφόρους του Brexit που λέγανε ότι εγώ δεν ψήφισα κανέναν για να με εκπροσωπεί στην Επιτροπή.

Υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή για έναν πολιτικό από τον ισχυρισμό ότι δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση; Χωρίς την ψήφο μου ο κ. Χαν δεν μπορεί να μιλάει για την εθνική κυριαρχία μου. Ιδίως αν δεν μπορεί να εκφραστεί σωστά