Ένας ακόμη φορητός απινιδωτής τοποθετήθηκε στο Δημαρχείο Ιωαννίνων

0
60

Ένας ακόμη φορητός απινιδωτής που τοποθετήθηκε στην αυλή του Δημαρχείου Ιωαννίνων, προστέθηκε στην «αλυσίδα» των απινιδωτών που έχουν τοποθετηθεί σε δημόσιους χώρους των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου. Η συγκεκριμένη συσκευή είναι μια χορηγία της «Ευρωπαϊκής Πίστης».

Παραλαμβάνοντας και τοποθετώντας τον απινιδωτή από τον Αντιπεριφερειάρχη, Οδυσσέα Πότση και τον Διευθυντή της «Ευρωπαϊκής Πίστης», Αναστάσιο Θέμο ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, μίλησε για μια «σπουδαία δράση που σώζει ζωές». Ο Δήμαρχος χαιρέτισε τη δράση της Περιφέρειας Ηπείρου και ευχαρίστησε την χορηγό εταιρεία για την προσφορά, αλλά και το ΕΚΑΒ που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του απινιδωτή.

Όπως είπε, «η πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την τοποθέτηση απινιδωτών σε χώρους συγκέντρωσης ανθρώπων είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα πρόληψης, γιατί μπορεί να βοηθήσει καίρια συνανθρώπους μας, που χρειάζονται άμεση βοήθεια σε περίπτωση καρδιακού επεισοδίου». «Κάθε ένας απινιδωτής που τοποθετείται, μειώνει το άγχος μας για το ενδεχόμενο να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή», ανέφερε από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Οδυσσέας Πότσης. Ο κ. Πότσης τόνισε πως η πρωτοβουλία αυτή θα έχει και συνέχεια με την τοποθέτηση και άλλων φορητών συσκευών σε δημόσιους χώρους.