Για δουλειά μόνο στα παράλια

0
81

Την εικόνα που είχε διαμορφωθεί το πρώτο πεντάμηνο του 2016 και που θέλει προσλήψεις προσωπικού να γίνονται μόνο στους παραλια κούς νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας ήρθε να επιβεβαιώσει η ΕΡΓΑΝΗ του Ιουνίου για την Ήπειρο.

Σύμφωνα με αυτή το ισοζύγιο ανάμεσα σε προσλήψεις και απολύσεις που παρουσιάζει η Ήπειρος είναι θετικό, ωστόσο μια πιο προσεκτική ματιά δείχνει ότι μόνο σε δύο από τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου παρουσιάζουν αύξηση των προσλήψεων σε αντίθεση με τις υπόλοιπες όπου τα ποσοστά της ανεργίας ανεβαίνουν. Μάλιστα και οι δύο νομοί αυτή είναι οι παραλιακοί.

Πρέβεζα και Θεσπρωτία λοιπόν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 έχουν καταφέρει να καταγράψουν περισσότερες προσλήψεις απ’ ότι απολύσεις κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στους τελευταίους τρεις μήνες οπότε και οι νέες συμβάσεις εργασίας κυρίως λόγω της τουριστικής σεζόν, έχουν αρχίσει και αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία για τον Ιούνιο 2016 προκύπτει θετικό ισοζύγιο 33.608 θέσεων εργασίας, ενώ και στην Ήπειρο τον ίδιο μήνα δημιουργήθηκαν 1.001 περισσότερες θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Ιουνίου, οι αναγγελίες πρόσληψης στην Ήπειρο ανήλθαν σε 5.125, ενώ οι αποχωρήσεις σε 4.124, από τις οποίες 1.739 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 2.385 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου (θετικό το ισοζύγιο κατά 1.001 θέσεις).