“Ως εδώ”

0
63

Ως εδώ … γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι, λένε οι κάτοικοι των χωριών της Κόνιτσας. Με το μήνυμα-έκκληση υπομονής και αγανάκτησης ζητούν ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ακόμη περισσότερο η αστυνομία, ο δήμος, η μητρόπολη μήπως και σταματήσουν οι συμμορίες ιερόσυλων να αφαιρούν από τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της περιοχής τα ιερά κειμήλια (εικόνες, δισκοπότηρα, ευαγγέλια κ.λπ.).

Σε χρονικό διάστημα ενός μηνός οι άθεοι άνοιξαν τις εκκλησίες των ενοριών Μαζίου, Αετόπετρας, Ηλιόραχης, Καλλιθέας και αφαίρεσαν εκκλησιαστικά χριστιανικά κειμήλια, βυθίζοντας τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων και όχι μόνο στη θλίψη, στην απογοήτευση και στην ανασφάλεια, γιατί δεν γνωρίζουν τι τους περιμένει την επαύριο.

Το κράτος πλέον έδειξε και στην πράξη ότι είναι ανύπαρκτο και ανίκανο να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη ασφάλεια των πολιτών καθώς και της ιδιωτικής, της εκκλησιαστικής, αλλά και της δημόσιας περιουσίας. Το ανύπαρκτο κράτος βλέπει με απάθεια τις επιδρομές των κακοποιών να δρουν ανεξέλεγκτα και το μόνο που φρόντισε ήταν να απογυμνώσει τις παραμεθόριες περιοχές, μετακινώντας μεγάλο αριθμό αστυνομικών προς το κέντρο.

Πού να βρεθούν αστυνομικοί για φύλαξη των χωριών του Πωγωνίου, της Κόνιτσας, των Τζουμέρκων, όταν ένας βουλευτής έχει για… προσωπική ασφάλεια δυο αστυνομικούς; Μέχρι και ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει τρεις αστυνομικούς στην προσωπική του φρουρά.

Μέσα από την απαράδεκτη και πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί στις παραμεθόριες περιοχές της Ηπείρου οι κάτοικοι αγανακτισμένοι προτρέπουν τις αρχές να μην είναι απλοί θεατές, αλλά να δραστηριοποιηθούν ακόμα περισσότερο, ζητώντας συγχρόνως από την πολιτεία την άμεση ενίσχυση της τοπικής αστυνομίας, πριν οι ίδιοι οι κάτοικοι πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Δεν νοείται οι τοπικές αρχές μετά από το πλιάτσικο που γίνεται στις εκκλησίες και τα μοναστήρια αλλά και στα σπίτια των πολιτών να εκφράζουν απλά την… λύπη και την αγανάκτησή τους και η ζωή… να συνεχίζεται…