Παρά τις υποσχέσεις, Κυβέρνηση και ΥΠΑ το έθεσαν εκτός χρηματοδότησης…: Στο «ψυγείο» το σύστημα προσγείωσης στο αεροδρόμιο

0
71

Σε… κενό αέρος έπεσαν τελικά όλες οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις που είχαν αναληφθεί από τη σημερινή κυβέρνηση και ιδίως από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την τοποθέτηση συστήματος ασφαλούς προσέγγισης στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, προχώρησε σε αφαίρεση του Αεροδρομίου από την ομάδα των τεσσάρων στα οποία θα χρηματοδοτούνταν από το πρόγραμμα Horizon 2020 η ανάπτυξη διαδικασιών προσέγγισης. Το εντυπωσιακό είναι ότι την προώθηση του έργου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Horizon 2020 είχε ανακοινώσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας-μέσω της Βουλής – τον περασμένο Μάιο, στην οποία γινόταν αναφορά στα αεροδρόμια Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης, Κω και Mυτιλήνης με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης μάλιστα το 2017.

Είναι εύλογη η απορία για το πώς είναι δυνατόν η Ελληνική Πολιτεία να διαθέτει ένα ποσό περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμού του Αεροδρομίου και την ίδια ώρα να μην προχωρά στην τοποθέτηση συστημάτων προσέγγισης των αεροσκαφών, σε ημέρες που υπάρχουν δύσκολες καιρικές συνθήκες, που ειδικά το χειμώνα στα Γιάννενα με τις ομίχλες είναι σύνηθες φαινόμενο.

Ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Μπέγκας τόνισε ότι για όλους «το ζητούμενο είναι πως θα εξασφαλίσουμε την τοποθέτηση εκείνων των συστημάτων για να μην οδηγούμαστε σε ακυρώσεις πτήσεων και αναξιοπιστία του αεροδρομίου».