Η καταγγελία του ΠΑΣ Γιάννινα στην UEFA είναι γεγονός. Οι ιθύνοντες της ομάδες υποστηρίζουν ότι αδίκως εξασφάλισε άδεια ο Πανιώνιος, ο οποίος με την κατάκτηση της 5ης θέσης στην κανονική διάρκεια της Super League θα συμμετάσχει στα playoffs. Ο ΠΑΣ έχει έννομο συμφέρον, καθώς τερμάτισε 6ος και αν αποδειχθεί ότι δεν έπρεπε να αδειοδοτηθεί η ομάδα της Νέας Σμύρνης, θα πρέπει να πάρει τη θέση της στην πεντάδα.
Η καταγγελία έγινε τη Μεγάλη Τετάρτη (27/4) στο τμήμα Financial Fair Play. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει νωρίτερα, διότι θα ήταν νομικά λάθος. Η UEFA μπορεί να επέμβει σε μια υπόθεση μόνο αν αφορά σε δική της διοργάνωση. Όσο υπήρχε το ενδεχόμενο να πάει στον τελικό του Κυπέλλου ο Ατρόμητος και ο 4ος των playoffs να μην βγει στην Ευρώπη, ο ΠΑΣ δεν ήταν εφικτό να κάνει καμία καταγγελία.
Τώρα που αποκλείστηκαν οι Περιστεριώτες και ο 4ος του μίνι πρωταθλήματος θα βγει στις εκτός των συνόρων διοργανώσεις, το νομικό επιτελείο της ομάδας έκανε τις απαραίτητες ενέργειες στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία.