Δύο πηγές χρηματοδότησης για το γεφύρι της Πλάκας

0
80

Με άκρως θετικά μηνύματα ολοκληρώθηκε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού με θέμα την αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας.

Από τη σύσκεψη προέκυψε αρχικά ότι η μελέτη της αναστήλωσης του γεφυριού της Πλάκας έχει ολοκληρωθεί και είναι ήδη κατατεθειμένη στο Υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα στη διεύθυνση Νεοτέρων Μνημείων για την τελική έγκριση. Αυτή, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου οπότε και θα καθοριστεί ο τρόπος της αναστήλωσης ο οποίος θα καθορίσει και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών προκειμένου να στηθεί ξανά το ιστορικό αυτό γεφύρι στην περιοχή της Πλάκας.

Η σημαντικότερη όμως είδηση είναι η, σε πολύ μεγάλο βαθμό, εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου.

Αυτό τουλάχιστον ειπώθηκε εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού δια στόματος του κ. Μπαλτά, ο οποίος μετέφερε στους παρευρισκόμενους το αποτέλεσμα της επικοινωνίας που είχε με τον ομόλογό του στο υπουργείο Υποδομών, Χρ. Σπίρτζη, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν δύο σενάρια προκειμένου να βρεθούν τα περίπου 3-4 εκ. ευρώ που θα απαιτηθούν για να ολοκληρωθεί η αναστήλωση του γεφυριού.

Το πρώτο μιλά για απ’ ευθείας χρηματοδότηση από το υπ. Υποδομών και το δεύτερο μέσω ενός ανταγωνιστικού προγράμματος του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Β. Τζουμέρκων το γεγονός ότι υπάρχουν δύο εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης καθώς και ότι στη σύσκεψη είχαν κληθεί να συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές ανεξαρτήτως κόμματων έχει να κάνει με την ανακοίνωση θετικών εξελίξεων εκ μέρους του κ. Μπαλτά.