Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατασκευή σήραγγας στην Εγνατία

0
91

Από το «κόσκινο» του εισαγγελέα περνάει η κατασκευή δίδυμης σήραγγας του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού στη γεωγραφική περιοχή των Γρεβενών, έργο που κόστισε παραπάνω στο ελληνικό Δημόσιο, ύστερα από προσφυγή της αναδόχου εταιρείας στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια, με το πρόσχημα ότι χρησιμοποιήθηκαν ανώτερης ποιότητας και προδιαγραφών υλικά.

Κατόπιν αναφοράς που κατέθεσε η σημερινή διοίκηση της Εγνατίας Οδού ΑΕ, ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης παρήγγειλε από την Οικονομική Αστυνομία τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διευρυνθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος των υπαιτίων για το ποσό των 25 εκατ. ευρώ με το οποίο αποζημιώθηκε ο ανάδοχος.

Ως χρονικός ορίζοντας της έρευνας προσδιορίζεται το διάστημα από το 2005 και μεταγενέστερα, ενώ στο «κάδρο» τοποθετούνται τα τότε μέλη της διοίκησης της Εγνατίας Οδού ΑΕ και μηχανικοί. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στην παραγγελία του, ο αντεισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης ζητά να διερευνηθούν τα αδικήματα της απιστίας, της ψευδούς βεβαίωσης και της απάτης στο δικαστήριο.