Εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ η ύδρευση Μελιάς στο δήμο Δωδώνης

0
96

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε για το Δήμο Δωδώνης η νέα προγραμματική περίοδο, καθώς η πρώτη πρόταση που υπέβαλλε εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ κι έτσι ένα σημαντικό έργο, η ύδρευση της Μελιάς, παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Η πράξη “Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης σύνδεσης του Τοπικού Διαμερίσματος Μελιάς” εντάχθηκε στον άξονα προτεραιότητας “προστασία του περιβάλλοντος και αειφόρος ανάπτυξη” του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος.

Ο προυπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 260 χιλιάδες ευρώ (συν ΦΠΑ). Από το Δημοτικό Συμβούλιο Δωδώνης, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, έγινε η αποδοχή ένταξης του έργου, το οποίο μπορεί πλέον να ξεκινήσει με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Ιούλιο του 2018. Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, σημείωσε ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, καθώς αφενός ο δήμος παρουσιάζει πλήρη ετοιμότητα για την αξιοποίηση κονδυλίων της νέας προγραμματικής περιόδου, αφετέρου διασφαλίζει ένα σημαντικό έργο που θα επιλύσει οριστικά τα προβλήματα υδροδότησης στη Μελιά.

Η μελέτη για το συγκεκριμένο έργο είχε εκπονηθεί προ του 2010. Από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου επικαιροποιήθηκε κι από την Δημοτική Αρχή αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο. “Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία που προκύπτει από κοινοτικά προγράμματα. Και προς την κατεύθυνση αυτή κινούμαστε με οργάνωση και συντονισμό. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος, χρησιμοποιώντας σήμερα όλες τις μελέτες που είχαν μείνει στα συρτάρια του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια”, επεσήμανε ο Δήμαρχος. Υπενθύμισε δε, ότι από το 2012, είχε κάνει σχετική πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, το οποίο διέθετε περισσότερα κονδύλια για υποδομές, όμως κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει.

Το έργο ύδρευσης της Μελιάς περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου με λειτουργία λόγω βαρύτητας κι εν συνεχεία μικρή άντληση. Η κατασκευή του αγωγού, θα ξεκινήσει από την υπάρχουσα δεξαμενή Κοπάνης και την υπερχείλισή της. Το συνολικό μήκος των αγωγών ανέρχεται σε 4.243 μέτρα ενώ το έργο περιλαμβάνει κι ένα αντλιοστάσιο.