Πρωτοπορεί στην αγροτική ανάπτυξη η Μητρόπολη Ιωαννίνων

0
104

Με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, που πρωτοπορεί στην αγροτική ανάπτυξη, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ασχολείται στην κτηνοτροφία με τις αυτόχθονες φυλές και αξιοποιεί εγκαταληφθέντα αγροκτήματα στην Ήπειρο, συναντήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Πράγματι, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων έθεσε στο τραπέζι της συνεργασίας την υλοποίηση του σχεδίου της Ι. Μητρόπολης Ιωαννίνων που περιλαμβάνει την αξιοποίηση των βοσκοτόπων και των αγρών ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Βελλάς και άλλων μικρότερων Ιερών Μονών, την ίδρυση και λειτουργία κτηνοτροφικών (αιγοπροβατροφικών) μονάδων με ζώα αυτοχθόνων φυλών, καθώς και την προοπτική ίδρυσης τυροκομείου για την αξιοποίηση του γάλακτος με παραγωγή φέτας, ώστε να υποστηρίζονται και τα προνοιακά ιδρύματα της Μητροπόλεως (Γηροκομείου, Ορφανοτροφείου, Οικοτροφεία, Παιδικός Σταθμός).

Το υλοποιούμενο από την Ιερά Μητροπολίτη Ιωαννίνων πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, το οποίο περιλαμβάνει και την φύτευση αμπελώνα σε μοναστηριακές εκτάσεις, δημιουργεί δεκάδες νέες θέσεις εργασίας στον πρωτογενή τομέα στον Νομό Ιωαννίνων.