Υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος: Απορίες και ερωτήματα για τη φιλοξενία προσφύγων από νέους της περιοχής προς το δήμαρχο Κόνιτσας

0
96
προσφυγες

Σειρά ερωτημάτων για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στην Κόνιτσα θέτουν προς το Δήμαρχο νέοι της περιοχής με ανοικτή τους επιστολή. Μεταξύ άλλων, ζητούν να πληροφορηθούν αν ρωτήθηκαν οι Κονιτσιώτες αν επιθυμούν να έλθει μεγάλος αριθμός προσφύγων στην Κόνιτσα, αν θα αυξηθεί ο αριθμός τους και ζητούν από το Δήμαρχο να τους πληροφορήσει τι θα πράξει εάν μείνουν μεγαλύτερο διάστημα από ότι είχε ανακοινωθεί. Επίσης εκφράζουν την απορία τους για το γεγονός ότι είναι όλοι μουσουλμάνοι και αναρωτιούνται τι έγιναν οι Σύριοι Χριστιανοί, καθώς επίσης και γιατί δεν κατευθύνονται προς κοντινές πλούσιες μουσουλμανικές -«αδελφές» χώρες και καταφεύγουν στις ευρωπαϊκές – χριστιανικές.

«Αντιδρούμε -συνεχίζουν- στην άνιση μεταχείριση της Πολιτείας προς εμάς, τους κατοίκους της Κόνιτσας και τους πρόσφυγες. Εξηγούμαστε: Ερχόμενοι οι πρόσφυγες στις εγκαταστάσεις τους Ιδρύματος Παιδικής Μέριμνας αμέσως ήλθε επί μονίμου βάσεως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Την ίδια στιγμή για τους Κονιτσιώτες και τους κατοίκους όλης της Επαρχίας Κόνιτσας δεν υπάρχει ασθενοφόρο, και έρχεται από τα Ιωάννινα. Τώρα τι θα προλάβει να κάνει το ασθενοφόρο σε ένα επείγον περιστατικό το αφήνω εσείς μόνος σας να το φανταστείτε. Δεν θα αναφερθούμε στην ιατρική περίθαλψη που είναι δωρεάν για τους πρόσφυγες ενώ για τις πτωχές τάξεις των κατοίκων μας απαιτείται πληρωμή. Δηλ. πρέπει να μετονομασθούμε όλοι σε πρόσφυγες για να τύχουμε καλύτερη μεταχείριση από την Πολιτεία;».

Καταλήγοντας και αφού αναφέρουν και σειρά άλλων λόγων, σημειώνουν ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι σοβαρότατο, που θα έχει επιπτώσεις στην εθνική ταυτότητα του τόπου μας και θα επηρεάσει τις μέλλουσες γενεές και ζητούν από το Δήμαρχο και την Πολιτεία να δείξουν την ανάλογη υπευθυνότητα.