700.000 ευρώ για εργασίες στην κοίτη του Αράχθου

0
95

Αποφάσεις για σημαντικά έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Θεσπρωτίας έλαβε σε συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Συγκεκριμένα, ενέκρινε τη δημοπράτηση έργου για την πραγματοποίηση εργασιών καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Αράχθου και προστασίας της παλαιάς γέφυρας Άρτας συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, το οποίο συμπληρώνει προηγούμενες παρεμβάσεις που ήδη έχει υλοποιήσει η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.

Οι αποφάσεις για την Π.Ε. Θεσπρωτίας, αφορούν τις οδικές υποδομές. Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τον ανάδοχο έργου (Νικόλαο Κασσαβό) για τη βελτίωση βατότητας οδικών τμημάτων της επαρχιακής οδού Πέρδικα – Σύβοτα, συνολικού προϋπολογισμού 110.000 ευρώ και ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών ασφαλτοτάπητα στο 6ο χλμ της Ε. Ο. Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων από τη διασταύρωση Μαυρουδίου ως τη διασταύρωση Φιλιατών», προϋπολογισμού 248.000 ευρώ.

Από την Ο.Ε. εγκρίθηκε επίσης ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την «Παροχή υπηρεσιών για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου Ελιάς, για το έτος 2016, στην Π.Ε Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 86.972,89 ευρώ. Το έργο θα υλοποιήσει ο Αθανάσιος Σιούλας, γεωπόνος.

Κατά την ίδια συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τον ανάδοχο (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.) για την «Αποκατάσταση της επαρχιακής οδού 13Α Λευκοθέα – Δελβινακόπουλο», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ και ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Γρεβενίτι – Βοβούσα – Όρια νομού», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.