9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-Θέμις στα Ιωάννινα

0
224

Η Ένωση Ελλήνων Νομικών e-Θέμις διοργανώνει στις 11 & 12 Μαΐου 2018 το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της με θέμα: «Προσωπικά Δεδομένα & Δικηγορία: Μια νέα πραγματικότητα – Ένα νέο κεφάλαιο στο νομικό κόσμο» στα Ιωάννινα στο Epirus Palace Hotel. Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι συνεργαζόμενοι φορείς του συνεδρίου είναι: το ΔΠΜΣ «Δίκαιο & Πληροφορική» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η Ένωση Σηματούχων Εταιρειών και το ΠΜΣ «Οικονομικά και Δίκαιο των Επιχειρήσεων» του ΤΕΙ Α.Μ.Θ.

Στις 11-12 Μαΐου 2018 και 14 ημέρες πριν την έναρξη ισχύος του Νέου Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (GDPR), τα Ιωάννινα γίνονται το επίκεντρο του δικηγορικού κόσμου, για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το νέο Κανονισμό, το νέο νομοθετικό πλαίσιο, το ρόλο των δικηγόρων σε αυτό, αλλά και για άλλα συναφή ζητήματα. Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου είναι οι ακόλουθες: EU General Data Protection Regulation (GDPR),Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO), Ευθύνες, Δυνατότητες και Υποχρεώσεις των Δικηγόρων, Διαδίκτυο, Ηλεκτρονικό Έγκλημα, ΜΜΕ & Δίκαιο.

Ορισμένοι από τους διακεκριμένους ομιλητές του Συνεδρίου είναι οι εξής: ο κ. Γεώργιος Παπαπροδρόμου, Ταξίαρχος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο κ. Γεώργιος Μπατζαλέξης, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Επίτιμος Αρεοπαγίτης, ο κ. Λεωνίδας Κοτσαλής, Ομότιμος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου Νομικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τέως τακτικό Μέλος της Α.Π.Δ.Π.Χ., ο κ. Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, Καθηγητής Νομικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τακτικό μέλος της Α.Π.Δ.Π.Χ., τέως αν.Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο κ. Δρ.Αλέξανδρος Βαρβέρης, Αναπλ. Διευθυντής Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Δημήτριος Γκύζης, Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, τ. επόπτης ΔΙ.Δ.Η.Ε. και ο κ. Τάσος Τέλλογλου, Δημοσιογράφος

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής: congress-ethemis.gr