Προβλήματα στο εθνικό σύστημα εμβολιασμού

0
27

Το εθνικό στοίχημα του εμβολιασμού είναι μεν πρωτίστως υγειονομικό, είναι όμως και ψηφιακό. Κι αυτό όχι γιατί περιλαμβάνει μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα, QR code και αυτοματοποιημένα SMS, που από την αρχή της πανδημίας έχουν γίνει η τελευταία τάση διεθνώς για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Αλλά γιατί όλο το εγχείρημα στηρίζεται στη βαθιά δουλειά που έχει γίνει κατά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο
στο επίπεδο της «επικοινωνίας» μεταξύ των συστημάτων του Δημοσίου και της ταυτοποίησης
των πολιτών μέσα σε έναν κυκεώνα διαφορετικών μητρώων. Οπως χαρακτηριστικά λένε στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι άνθρωποι που ασχολούνται με το ψηφιακό σύστημα του εμβολιασμού κοιμούνται, χωρίς υπερβολή, στις εγκαταστάσεις της Πολιτικής Προστασίας. Κι αυτό γιατί όποια αρρυθμία παρουσιάζεται μπαίνει απευθείας στο μικροσκόπιο τους προκειμένου να διορθωθεί.

Οι υπεραιωνόβιοι
Αυτοί που… μπέρδεψαν αρχικά το σύστημα είναι οι υπεραιωνόβιοι. Κάποιος που έχει γεννηθεί, για παράδειγμα, στις 15 Ιανουαρίου 1919 και είναι σήμερα 102 ετών έχει τα ίδια πρώτα έξι
ψηφία του ΑΜΚΑ (150119) -που αντιστοιχούν στην ημερομηνία γέννησης – με το παιδί που
γεννήθηκε την ίδια ημέρα μόλις δύο χρόνια πριν!

Τα προβλήματα της μη αποκέντρωσης της χώρας

Πρόβλημα στον εμβολιασμό προκύπτει και από την υψηλή συγκέντρωση πληθυσμού στην Αττική, γεγονός που καθυστερεί τον εμβολιασμό. Παράδειγμα: ηλικιωμένη 92 έτων έκλεισε ραντεβού για εμβολιασμό στα Ιωάννινα την 22.1 για τις 26.1 οπότε και εμβολιάστηκε. Αντίστοιχα ηλικιωμένος 89 ετών στα Βόρεια Προάστεια της Αττικής έκλεισε ραντεβού για τις 12.2 ενώ για την ίδια περιοχή (η οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπάγεται όλη σε ένα εμβολιαστικό κέντρο το ΚΑΤ) ηλικιωμένος 81 ετών έκλεισε ραντεβού για τις 18 Μαρτίου!

#pressgreece