Άρτα: Θύμα «νιγηριανής απάτης» έχασε 35.000 ευρώ!

0
35

Μπορεί να έχει γίνει πλέον κλασική η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», αλλά πάντα βρίσκει αφελή θύματα που δελεάζονται μπροστά στο ενδεχόμενο να αποκτήσουν από το πουθενά ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό, όπως συνέβη με έναν άνδρα από την Άρτα.

Το θύμα δέχθηκε e-mail από άγνωστο άτομο το οποίο γνώρισε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και του συστήθηκε ως γυναίκα στέλεχος στρατού αφρικανικής χώρας, η οποία τάχα είχε στην κατοχή της ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσό που όμως δεν μπορούσε να βγάλει από την χώρα της. Με την πρόφαση ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει δικά της χρήματα, του ζήτησε να καλύψει τα έξοδα με την υπόσχεση ότι θα του έδινε πολλαπλάσιο ποσό όταν θα ολοκληρώνονταν η μεταφορά.

Ο Έλληνας πείστηκε και κατέθεσε τμηματικά το ποσό των 34.850 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς που του έδωσε η απατεώνισσα, αλλά φυσικά αντάλλαγμα δεν… είδε! Μετά την καταγγελία του, η Ασφάλεια ταυτοποίησε ως δράστιδα μια αλλοδαπή και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν η γυναίκα διέθετε και άλλους συνεργούς.

Απάτη και σε βάρος κρεοπώλη στην Άρτα

Αρκετό θράσος είχε ένας Έλληνας απατεώνας που παρουσιάστηκε σε ένα κρεοπωλείο στην Άρτα την περασμένη Δευτέρα, συστήθηκε ως κτηνοτρόφος και είπε στον ιδιοκτήτη ότι θα του διέθετε αρνιά και κατσίκια σε χαμηλή τιμή εν όψει του Πάσχα.

Ο κρεοπώλης πείστηκε, έκανε παραγγελία και του έδωσε 200 ευρώ ως προκαταβολή, όμως ο «κτηνοτρόφος» έγινε άφαντος! Το θύμα τον κατήγγειλε και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν και να συντάξουν σε βάρος του δικογραφία για απάτη, την οποία υπέβαλαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας

πηγή protothema.gr

#pgnews