Έκλεισαν συμφωνία για εξαγορά μονάδας έναντι 11 εκατ. ευρώ: Ιρανοί επενδυτές… εισβάλουν στον ξενοδοχειακό κλάδο της Ηπείρου!

0
86

Έτοιμη να πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο και της Ηπείρου και πιο συγκεκριμένα στα ξενοδοχεία είναι ομάδα Ιρανών επιχειρηματιών η οποία σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί δυναμικά στη χώρα μας το επόμενο διάστημα! Εκτιμώντας ότι τα χρόνια που έρχονται θα αυξηθεί το τουριστικό κύμα από το Ιράν προς την Ελλάδα, οι συγκεκριμένοι επενδυτές βλέπουν στην ελληνική αγορά σημαντικές ευκαιρίες, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι των ξενοδοχειακών υποδομών, αλλά και με τους κλάδους των τροφίμων και των φαρμάκων.

Οι Ιρανοί επενδυτές έφτασαν ήδη και στην Ήπειρο, όπου έκλεισαν συμφωνία για την αγορά ξενοδοχειακού συγκροτήματος, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Παραπολιτικά».Η επένδυση στην περιοχή μας είναι εντυπωσιακή! Το τίμημα απόκτησης του ξενοδοχείου από τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες ανέρχεται σε 11 εκατ. ευρώ, χωρίς τις επιπλέον επενδύσεις που θα γίνουν σ’ αυτό για επεκτάσεις και ανακαινίσεις!

 

Συνολικά, σχεδόν 160 Ιρανοί επιχειρηματίες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά. Οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις των Ιρανών με Έλληνες επιχειρηματίες δεν περιορίζονται στα ξενοδοχεία. Έχουν ήδη υπογράψει προσύμφωνα αξίας 25 εκατ. ευρώ για εξαγορές εταιριών τροφίμων που παράγουν κομπόστες, λάδι και ελιές. Επίσης, ενδια-φέρονται για επενδύσεις στον κλάδο των ακινήτων, στον κλάδο της χονδρικής και λιανικής πετρελαίου και σε αυτούς του φαρμάκου και των φαρμακευτικών υλικών.