Δεκάδες δημότες δεν πλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στον Δήμο Ιωαννιτών

0
48

Σε αρκετά δεινή οικονομική θέση βρίσκονται συνδημότες μας και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο δήμο Ιωαννιτών καθώς μέσα στο τελευταίο διάστημα ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό απ’ αυτούς που είχαν ενταχθεί στην τελευταία ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές τους προς τον Δήμο δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις πληρωμές κι έτσι βρέθηκαν εκτός ρύθμισης.

Περίπου 500 οφειλέτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, είχαν έρθει σε συμφωνία με τον Δήμο πέρσι προκειμένου να ξεχρεώσουν τις υποχρεώσεις τους, μικρές και μεγάλες, μέσω τις ρύθμισης των 100 δόσεων. Αρκετοί εξ’ αυτών όμως δεν κατάφεραν να φανούν συνεπείς ακόμα και για ποσά που συνολικά δεν ξεπερνούσαν πολλές φορές και τα 1.000 ευρώ.

Αυτό δείχνει για ορισμένους ότι πλέον η οικονομική τους κατάσταση είναι τέτοια που δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε σε δόσεις των 10 ευρώ το μήνα, χωρίς βέβαια να αποκλείονται και ορισμένοι που εντάχτηκαν στη ρύθμιση αλλά δεν πλήρωσαν τις δόσεις τους επίτηδες.

Η πλειοψηφία πάντως όσων καθυστερούν τις δόσεις τους αντιμετωπίζεται με επιείκεια, πάντα μέσα στα όρια του νόμου όμως, από τον Δήμο Οικονομικών, καθώς, όπως είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας, όλοι καταλαβαίνουν τις δυσκολίες των καιρών και προσπαθούν να βοηθήσουν όσο μπορούν.

«Από την πρώτη στιγμή κιόλας υπήρχαν οφειλέτες που καθυστερούσαν να πληρώσουν τις δόσεις τους, αλλά όσο μας επιτρέπει ο νόμος δεν τους διαγράφουμε. Σε άλλες περιπτώσεις όμως που έχουν καιρό να πληρώσουν αποστέλλουμε ενημερωτικό σημείωμα ότι έχουν χάσει τη ρύθμιση και τους καλούμε να πληρώσουν την οφειλή τους εφάπαξ», σημείωσε ο κ. Γιωτίτσας.