Μεγαλώνει το αγροτικό ηλεκτρονικό καλάθι της Ηπείρου

0
135

Με 203 προϊόντα που αφορούν αγροτική παραγωγή, κτηνοτροφία, γαλακτοκομικά, αλιεύματα αλλά και γλυκά, λικέρ, κρασιά, καλλυντικά και άλλα είδη μεταποίησης που «έχουν» τη σφραγίδα της Ηπειρώτικης Γης έχει γεμίσει το Ηλεκτρονικό Αγροτικό Καλάθι της Περιφέρειας Ηπείρου το οποίο βρίσκεται στην διάθεση παραγωγών και καταναλωτών για περισσότερο από ένα χρόνο.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την Παρασκευή στα Ιωάννινα θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η ένταξη νέων προϊόντων στο συγκεκριμένο ηλεκτρονικό καλάθι το οποίο απευθύνεται σε παραγωγούς αλλά και καταναλωτές και μπορεί να «ταξιδέψει» τα «δώρα» της Ηπειρώτικης γης πολύ μακριά δίνοντας την δυνατότητα να υπάρξει προσέγγιση νέων αγορών και φυσικά να διευρυνθούν οι ορίζοντες των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Η καινοτόμος πλατφόρμα της Περιφέρειας Ηπείρου αφορά στη δημιουργία ενός συστήματος προώθησης – διακίνησης των Ηπειρώτικων αγροτικών προϊόντων με σκοπό και την ενημέρωση αγροτών και καταναλωτών για τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Οι βασικοί άξονες του έργου είναι η βελτίωση του συστήματος προώθησης και διακίνησης των αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου με την χρήση νέων τεχνολογιών, η προώθηση των προϊόντων από τους παραγωγούς χωρίς τη διαμεσολάβηση μεσαζόντων και η ενημέρωση των καταναλωτών μέσω της πλατφόρμας για τα Ηπειρώτικα προϊόντα, τον τρόπο και τον τόπο παραγωγής τους.

Η εγγραφή των παραγωγών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι δωρεάν, ενώ το συνολικό κόστος της πύλης, με τα δικαιώματα προαίρεσης για 10 χρόνια ανέρχεται σε 118.381 ευρώ.