Μοχλός ανάπτυξης το αεροδρόμιο

0
84

Το αεροδρόμιο θα μπορούσε να αποδειχθεί πλέον η νέα διασύνδεση ανάπτυξης της πόλης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα. Δεν υπάρχει αμφιβολία, κατά την γνώμη μας, ότι η κατασκευή και ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων πρώτα της Εγνατίας και έπειτα της Ιονίας Οδού δίνουν ώθηση (ίσως μη διαγνωθείσα προς το παρόν) στην οικονομική ανάπτυξη. Η εύκολη πρόσβαση σημαίνει και ευκολία συναλλαγών, μεταφορών και επισκεψημότητας.

Μιας και δεν μένει άλλος δρόμος να κατασκευαστεί, με εξαίρεση παράπλευρα έργα, επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι το αεροδρόμιο. Πολύ σωστά οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί εκεί. Πρώτο βήμα ήταν η σύνδεση με την Κύπρο. Η αεροπορική εταιρεία ΤUS συνδέει, πλέον, τα Ιωάννινα με τη Λάρνακα, με δύο πτήσεις κάθε εβδομάδα, φέροντας έτσι ακόμα πιο κοντά στην Ήπειρο την Κύπρο.

Η υποδοχή που επεφύλαξαν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών στους πρώτους επισκέπτες από την Κύπρο ήταν εντυπωσιακή, με τον πρόεδρο της TUS, Μάικλ Γουάινσταϊν, να δηλώνει εξαιρετικά χαρούμενος που βρίσκεται στα Γιάννενα, προκείμενου να εγκαινιάσει τη σύνδεση της πόλης με τη Λάρνακα με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις οι οποίες, όπως αποκάλυψε, από τον Ιούνιο θα γίνουν τέσσερις.

Επόμενο βήμα Ισραήλ. Μετά την Apollo και τις πτήσεις που ήδη ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν από τη Σκανδιναβία, μία ακόμα αγορά, αυτή του Ισραήλ, είναι πλέον πολύ κοντά στα Γιάννενα.