Να δεσμευτούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ιόνια θα συνδεθεί με Πρέβεζα και Κακαβιά

0
87

Έργο πνοής χαρακτηρίζει η Ν.Δ. την Ιόνια Οδό που μαζί με την Εγνατία δίνει νέες προοπτικές στα Γιάννενα και γενικότερα στην περιφέρεια της Ηπείρου. Με αφορμή τις κατασκευαστικές εξελίξεις στην Ιόνια, ο Τομέας Υποδομών σε ανακοίνωσή του καλεί την Κυβέρνηση να κρατήσει το λόγο της, τουλάχιστον ως προς το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου (Μάρτιος του 2017), μιας και όπως σημειώνει, σε πολλά που δεσμεύονταν προεκλογικά , σήμερα ως Κυβέρνηση έχει κάνει πίσω.

Παράλληλα, ζητά από τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δεσμευτούν να προχωρήσει η οδική σύν-δεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα και η επέκταση του οδικού άξονα μέχρι την Κακαβιά έργα σημαντικά και απαραίτητα για την Ήπειρο.

Στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ακόμη ότι «το κό-στος των διοδίων ανέρχεται στα 12 € (αντίτιμο στους 4 σταθμούς διοδίων που θα λειτουργήσουν), όταν φυσικά ο σημερινός Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όντας στη θέση της αντιπολίτευσης με κυβέρνηση της ΝΔ, ανέφερε ότι θα καταργήσει τα διόδια των έργων που κατασκευάζονται με αυτοχρηματοδότηση, προκειμένου οι πολίτες να μην πληρώνουν, κάτι που φυσικά σήμερα δεν ισχύει.

Επίσης αναφερόταν στο ότι θα διαπραγματευόταν με «καλύτερους όρους» τις συμβάσεις με τις κατασκευάστριες εταιρείες, αφού το δημόσιο δεν κερδίζει κάτι από αυτές, κάτι που σήμερα δεν ισχύει, φέροντας ως Πρωθυπουργός καθυστερήσεις στα έργα, κλείσιμο εργοταξίων, μετανάστευση μηχανικών στο εξωτερικό προς εύρεση εργασίας κτλ…».