Τι είδαν στο νομό Ιωαννίνων οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες για δημιουργία θέσεων στάθμευσης αυτοκινούμενων τροχόσπιτων (campervans)

subtitle

0
162

Περιοχές του Δήμου Δωδώνης μετά απ’ αυτόν των Β. Τζουμέρκων επισκέφθηκαν τρεις Γερμανοί εμπειρογνώμονες, στο πλαίσιο της διερεύνησης που γίνεται για την δημιουργία θέσεων στάθμευσης αυτοκινούμενων τροχόσπιτων (campervans) αλλά και ποδηλατικών διαδρομών.

Από τον Δήμο έχουν υποδειχθεί θέσεις και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες, με κριτήριο την ανάδειξη της περιοχής αλλά και της σύνδεσής τους με ποδηλατικές ή πεζοπορικές διαδρομές. Σημαντικό κριτήριο είναι η δυνατότητα διασύνδεσής τους με περιοχές μεγάλης επισκεψιμότητας, όπως είναι ο Αρχαιολογικός Χώρος της Δωδώνης, αλλά και με μνημεία ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας, όπως μοναστήρια και πέτρινα γεφύρια, μουσεία, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους, όπως οι πηγές Αχέροντα και οι Πύλες του Άδη, οι πηγές και η παραποτάμια περιοχή του Λούρου, η παραποτάμια περιοχή της Τύριας κι άλλες.

Οι θέσεις στάθμευσης και οι ποδηλατικές διαδρομές, που θα οριστικοποιηθούν ύστερα από μελέτη, θα συμπεριληφθούν σε σχετικό οδηγό που θα εκδοθεί από τους Γερμανούς εμπειρογνώμονες και θα προωθηθεί σε τουριστικούς πράκτορες.

Εντυπωσιασμένοι από την φυσική ομορφιά του Πωγωνίου δήλωσαν οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες που επισκέφθηκαν το Δήμο. Ο Δήμος Πωγωνίου παρουσίασε στους εμπειρογνώμονες τις τρεις θέσεις που ενδείκνυνται για τη δημιουργία κάμπινγκ για αυτοκινούμενα καθώς και τις ποδηλατικές και περιπατητικές διαδρομές που θα προσφέρουν μοναδικό φυσικό θέαμα στους επισκέπτες.

Με την ολοκλήρωση των επισκέψεων των Γερμανών, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των δήμων του Νομού και της Αναπτυξιακής εταιρείας “Ήπειρος”, που συντονίζει την προσπάθεια. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο και ως τότε οι δήμοι θα πρέπει να έχουν επεξεργαστεί τις προτάσεις τους και παράλληλα να έχουν προχωρήσει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες, όπως διαμορφώσεις χώρων και σημάνσεις.