Βήμα εκσυγχρονισμού της ΔΕΥΑΙ

0
152

Ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΥΑΙ, προστίθεται στην πορεία που έχει χαράξει από την αρχή της θητείας της η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων για τη «ναυαρχίδα» των δημοτικών επιχειρήσεων. Κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψήφισης του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) της επιχείρησης.

Στο πλαίσιο μιας βαθιάς δημοκρατικής διαδικασίας ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η διαβούλευση με τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ, επί του αρχικού σχεδίου το οποίο κατατέθηκε από την Δημοτική Αρχή. Αποτέλεσμα ενός γόνιμου διαλόγου αποτελεί το γεγονός ότι στο σχέδιο του νέου Ο.Ε.Υ. ενσωματώθηκαν προτάσεις των φορέων της διαβούλευσης .

Ο οργανισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία κατόπιν ψηφοφορίας, στην αρχή κατ΄ άρθρον και στη συνέχεια στο σύνολό του. Στην διαδικασία της κατ άρθρον ψηφοφορίας υπήρξε ομοφωνία στην πλειοψηφία των άρθρων.

Η Δημοτική Αρχή πιστή στις εξαγγελίες της προχωρά με συγκροτημένα και προσεκτικά βήματα στην υλοποίηση όλων των στρατηγικών στόχων της, όπου ένας εκ των κορυφαίων της είναι ο εκσυγχρονισμός της ΔΕΥΑΙ, με σκοπό την οικονομική της εξυγίανση και την αναβάθμιση της παρεχόμενης υπηρεσίας προς τον πολίτη.