Κυρανάκης: παρέδωσε την προεδρία του YEPP με ένα όμορφο βίντεο

0
122

Ένας κύκλος τεσσάρων ετών που σε χρόνια δύσκολα για την Ελλάδα έφερε τη χώρα στο προσκήνιο σε διεθνές μάλιστα επίπεδο, ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες. Ο λόγος για την παράδοση της προεδρίας της νεολαίας της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς από τον στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Ο τελευταίος γνωρίζοντας το δόγμα πως «στην πολιτική πρέπει να ξέρεις πότε αποχωρείς» κι όντας ακόμα νέος, σε αντίθεση με όσους φθάνουν τα 40 κι επιμένουν να θέλουν να δηλώνουν διαμεσολαβητές μεταξύ νεολαίας και κοινωνίας, προχωρά στην επόμενη του φάση. Τη διεκδίκηση της έδρας στην πάντοτε απαιτητική Β’ Αθήνας αλλά  – κυρίως – στην χάραξη της επικοινωνιακής στρατηγικής του κόμματος της ΝΔ στης οποίας το επικοινωνιακό επιτελείο ανήκει.

Ο νεαρός πολιτικός που συζητήθηκε πολύ το 2014 όταν φορώντας all star παπούτσια παρουσιάστηκε μπροστά στον πρωθυπουργό τότε Αντώνη Σαμαρά κατά την παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου του κόμματος αλλά και ο οποίος οργάνωσε εξαιρετικά την διαδικτυακή καμπάνια του Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία σε μεγάλο βαθμό βοήθησε στην εκλογή του, εξελέγη  για πρώτη φορά στη θέση του επικεφαλής του YEPP το 2013, με συμμάχους κυρίως από τις χώρες του νότου και την Σκανδιναβία. Κατάφερε να επικρατήσει απέναντι στην εσωκομματική του αντίπαλό που είχε την υποστήριξη της Νεολαίας του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ κι επρόκειτο για μια 100% ελληνική αλλά και μεσογειακή νίκη που έστειλε τα δικά της μηνύματα ως προς τα προβλήματα της νεολαίας.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης αποχαιρέτησε την πετυχημένη του θητεία στην Προεδρία του YEPP με ένα βίντεο από την τελευταία του ομιλία, το οποίο ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.