Μερόπη Τζούφη, η ντροπή δεν σώζεται με τίποτα!

0
978

Είχαν μεγάλη απορία οι Συριζαίοι… Τί θα βρούμε για να βγούμε από την τρύπα μας; Ποια ατζέντα υφίσταται για να μπορέσουμε να πούμε δυο κουβέντες και εμείς; Μια λέξη μια τοποθέτηση χωρίς να αγανακτήσει ο ακροατής, αναγνώστης ή ο τηλεθεατής; Τώρα που έχουμε ξανά μισοσηκωμένο το χέρι για να βροντοφωνάξουμε και πάλι αριστεροπερήφανα ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ που θα εμπορεύσουμε την αριστεροσύνη μας;

Και ξάφνου να! Ταξική επιβεβαίωση των ανισοτήτων της κοινωνίας μας μέσω θανατηφόρου τροχαίου. Και η παρουσία μας έχει ξανά νόημα! Ας βγούμε να τοποθετηθούμε. Τα αποτελέσματα τους γνωστα…

Πρόσπαθησε η κ. Μερόπη Τζούφη να το σώσει εκδίδοντας την κάτωθι ανακοίνωση:

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη με σημερινή της δήλωση διευκρινίζει ότι οι δηλώσεις της στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 όσον αφορά στο δυστύχημα στην Εθνική οδό δημιούργησαν λανθασμένες εντυπώσεις, καθώς παρουσιάστηκαν επιλεκτικά, μέρη τους.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

Στο χθεσινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 (28-Φεβ-2017) τοποθετήθηκα τηλεφωνικά για το τραγικό δυστύχημα που έλαβε μέρος στην Εθνική Οδό την προηγούμενη Κυριακή με αποτέλεσμα το θάνατο 4 ανθρώπων. Στο Δελτίο παρουσιάστηκε επιλεκτικά μέρος της τοποθέτησής μου, δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις, αποτελώντας αφετηρία για δημοσιεύματα ανθρωποφαγικού τύπου σε διάφορα μέσα και social media. Παραθέτω την πλήρη συνομιλία προς αποκατάσταση της αλήθειας. Παράλληλα με τα συλλυπητήρια μου προς τις οικογένειες των θυμάτων, επιμένω πως ο η απώλεια της ανθρώπινης ζωής δεν πρέπει να αποτελεί προϊόν πολιτικής αντιπαράθεσης, μήνυμα που πρέπει να λάβουν σοβαρά και τα μέσα ενημέρωσης του κοινού.

Δημοσιογράφος ΑΝΤ1: Ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω και τη δική σας άποψη, αν θεωρείτε πως αυτό το δυστύχημα ήταν ταξικό.

Μερόπη Τζούφη: Κοιτάξτε, νομίζω πως δε μπορεί να απαντήσει κανένας μονοσήμαντα. Αυτή είναι η πρώτη, αυτονόητη, πρώτη ανάγνωση. Από εκεί και πέρα, το θέμα των τροχαίων δυστυχημάτων είναι πιο σύνθετο φαινόμενο και έχει να κάνει με μια μακρά διαδικασία αγωγής και νοοτροπίας. Δηλαδή, νομίζω ότι αυτή η αίσθηση, ότι όταν κάποιος βρίσκεται στο αυτοκίνητο μπορεί να κατακτήσει με αυτόν τον τρόπο και μέσω αυτού τον κόσμο και δεν υπάρχουν όρια. Βεβαίως, μπορεί να εμφανίζεται πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν τέτοιες συνθήκες, τις οποίες περιγράψατε πριν, αλλά από εκεί και πέρα, αυτό το βλέπουμε στην καθημερινή ζωή και σε ανθρώπους που δεν βρίσκονται σε αυτήν την ταξική θέση. Θεωρώ δηλαδή ότι είναι θέμα μιας πολύ μεγαλύτερης ιστορίας, η οποία χρειάζεται να δώσουμε έμφαση – αυτό είναι το μήνυμα νομίζω – ήδη από πολύ νωρίς, από το σχολείο, στα παιδιά μας, αυτό που λέμε, πως πρέπει να ζούμε σαν πολίτες μαζί με στοιχεία που αφορούν την αγωγή υγείας, τη νοοτροπία και κυρίως, ότι πρέπει να σεβόμαστε το διπλανό μας και τις ανάγκες του. Δηλαδή ότι πρέπει να βλέπουμε τους κανόνες όχι με πρισματικά γυαλιά, γιατί εμείς κατέχουμε κάτι, άλλα ένα διαφορετικό τρόπο νομίζω. Προς τα εκεί θα το πήγαινα, αν και σας λέω, ότι η αυτονόητη ανάγνωση σε κάθε πολίτη – και δεν είναι θέμα αριστερής ματιάς – είναι αυτή η αίσθηση που βλέπει αυτήν την εικόνα. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι είναι βαθύτερο και νομίζω πως έτσι πρέπει να γίνει η προσέγγισή του, μήπως αποτελέσει την αφορμή αυτό το τρομερό δυστύχημα για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με την αλλαγή της νοοτροπίας που υπάρχει.

Δημοσιογράφος ΑΝΤ1: Η πρώτη ανάγνωση ποια είναι;

Μερόπη Τζούφη: H πρώτη ανάγνωση είναι αυτή. Ότι ένα πολύ πλούσιο παιδί έχοντας ένα πολύ ακριβό αυτοκίνητο, να μη βλέπει όρια στο δρόμο και να θεωρεί ότι όλα αυτά του ανήκουν. Και με αυτόν τον τρόπο, έγινε πρόξενος αυτού του ατυχήματος, μέσα στο οποίο όμως ήταν και θύτης και θύμα. Λέω λοιπόν, ότι η πρώτη αυτονόητη είναι ότι αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να έχει αυτήν την έπαρση και να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Να μην είναι οριοθετημένος. Απάντησα λοιπόν όμως, ότι το ζήτημα της οριοθέτησης και στην κυκλοφορία και στη ζωή δεν έχει να κάνει πάντοτε με την ταξική θέση. Έχει να κάνει και με μία σειρά από άλλα πράγματα, που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση, με τη διαπαιδαγώγηση, με την άποψη πως αντιμετωπίζουμε το διπλανό μας και το οποίο θα πρέπει να δοθεί έμφαση και προσπάθεια από πολύ νωρίς στην εκπαίδευση για να δούμε αν μπορούμε να βάλουμε άλλους κανόνες που να τους τηρούμε και να τους σεβόμαστε όλοι.

Και τώρα νομίζει ότι το σώσε. Η ντροπή κ Μερόπη Τζούφη δεν σωζεται όμως με τίποτα!