Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης: Ένας θεσμός Δημοκρατίας στο Δήμο Ιωαννιτών

0
106

Ξεκίνησε τη λειτουργία του ο πρώτος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Ιωαννιτών. «Ένας σημαντικός θεσμός Δημοκρατίας της Αυτοδιοίκησης», όπως τον χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ευχόμενος «να ριζώσει στο Δήμο μας», ενώ ο πρώτος «Συμπαραστάτης», Χρήστος Πάνος, χαρακτήρισε «δείγμα πολιτικού πολιτισμού και ευρωπαϊκής νοοτροπίας» τη συναίνεση που επέδειξε το Δημοτικό Συμβούλιο καθιστώντας εφικτή τη λειτουργία του θεσμού.

Δήμαρχος και Συμπαραστάτης, με κοινές τους δηλώσεις «καλωσόρισαν» την «παρθενική» λειτουργία ενός θεσμού που αποστολή του είναι η διαμεσολαβητική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν άμεσα θιγόμενοι πολίτες και επιχειρήσεις από κακοδιοίκηση των υπηρεσιών, των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων του Δήμου Ιωαννιτών.

«Είναι ένας θεσμός που θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο», είπε ο Δήμαρχος, αποδίδοντας στις φοβίες των δημοτικών αρχών και στην έλλειψη συνεννόηση μεταξύ των παρατάξεων, το γεγονός ότι λίγοι δήμοι στην χώρα τον έχουν υλοποιήσει.

Ο κ. Μπέγκας υποστήριξε πως «ήταν πολιτική επιλογή της σημερινής Δημοτικής Αρχής να δρομολογήσει την εφαρμογή του θεσμού, γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί να κάνει πιο αξιόπιστη τη σχέση του πολίτη με το Δήμο» και παράλληλα «ήταν δείγμα πολιτικής ωριμότητας του Δημοτικού Συμβουλίου η συναίνεση που υπήρξε για την εκλογή του Συμπαραστάτη».