Αφιέρωμα στα Ιωάννινα από το site news247.gr

0
150

Είναι γεγονός ότι η Ήπειρος χρειάζεται προβολή, ειδικά αυτή την περίοδο του χρόνου που κατά γενική ομολογία έχει την τιμητική της. Επόμενως κάθε αναφορά σε αυτή, και εν προκειμένω στην όμορφη πρωτεύουσα της, μόνο καλό μπορεί να κάνει, έστω… και αν υπερπροβάλεται ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Τούτο λοιπόν ισχύει και για το ρεπορτάζ αφιέρωμα του site news247.gr για την πόλη των Ιωαννίνων, απόσπασμα του οποίου δημοσιεύουμε σήμερα:

«Τι δουλειά έχετε στο λασπότοπο;» ρωτούσαν τον Θόδωρο Νιτσιάκο και την σύζυγό του Μαίρη, έντεκα χρόνια πριν, όταν ο γνωστός επιχειρηματίας των Ιωαννίνων, που δραστηριοποιείτο ήδη επί σειράς ετών στην παραγωγή προϊόντων κοτόπουλου (σήμερα τα «Κοτόπουλα Ιωαννίνων Νιτσιάκος» συγκαταλέγονται στις δέκα μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας), αποφάσισε να διευρύνει τις δραστηριότητές του και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επενδύοντας μάλιστα στην παραλίμνια περιοχή της πόλης, που ήταν μέχρι τότε εντελώς ανεκμετάλλευτη.

Ατενίζοντας κανείς τη μαγευτική θέα της Παμβώτιδας από τα φωτεινά, νεοκλασικού τύπου δωμάτια  του Hotel Du Lac Congress Center & Spa, αλλά και το όμορφο πάρκο συνολικής έκτασης 20 στρεμμάτων, εντός του οποίου στέκει σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό τοπίο το πεντάστερο ξενοδοχείο, δυσκολεύεται να κατανοήσει γιατί ακόμα και σήμερα η ονομασία της περιοχής είναι «λασπότοπος». Η κυρία Μαίρη Νιτσιάκου θυμάται πως όταν ξεκίνησαν την ανέγερση του «ξενοδοχείου της λίμνης» πολλοί ήταν εκείνοι που αμφέβαλαν για το εγχείρημα. «Ο Θόδωρος όμως ήταν σίγουρος ότι θα πετύχει» μας λέει. «Του άρεσε πάρα πολύ η περιοχή που ήταν δίπλα στη λίμνη κι έτσι ήρθε σε συνεννόηση με τον τότε δήμαρχο, ο οποίος μας την παραχώρησε υπό την προϋπόθεση να τη διαμορφώσουμε και να τη συντηρούμε. Έγινε λοιπόν ένα πολύ ωραίο δημοτικό πάρκο, το οποίο ωφέλησε τόσο το δήμο που είχε ανεκμετάλλευτη μια περιοχή κοντά στο κέντρο της πόλης, όσο κι εμάς και τους πελάτες μας».

Πρωϊνό Σαββάτου ο παραλίμνιος δρόμος σφύζει από ζωή. Οικογένειες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, ποδηλάτες και δρομείς με τα ακουστικά τους απολαμβάνουν το περπάτημα ή το τρέξιμο δίπλα στην Παμβώτιδα (σ.σ. κάθε χρόνο τα Ιωάννινα επισκέπτονται περίπου 3000 αθλητές προκειμένου να προετοιμαστούν για Μαραθώνιο). Αφήνουμε για λίγο την προσιτή πολυτέλεια του Hotel du Lac και τη ζεστή φιλοξενία που μας επεφύλασσε η οικογένεια Νιτσιάκου και το προσωπικού του ξενοδοχείου, για να ανακαλύψουμε τα μυστικά της λίμνης.

Περισσότερα εδώ