Παρουσίαση βιβλίου: Ο Κοσμηματοπώλης

0
157

Μια παγωμένη χειμωνιάτικη νύχτα βρίσκεται δολοφονημένος με φρικτό τρόπο, στα Γιάννενα, ο διευθυντής του αρχαιολογικού μουσείου της πόλης, στο πιο κεντρικό της σημείο: Κρεμασμένος πάνω στο ρολόι. Ο υπαστυνόμος Μάξιμος Αξιώτης λαμβάνει ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που τον ειδοποιεί για το περιστατικό και αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την υπόθεση. Αντιλαμβάνεται ότι δεν πρόκειται για ένα τυχαίο μεμονωμένο έγκλημα, όταν ανακαλύπτονται και νέα πτώματα που συνδέονται μεταξύ τους. Ένας πληρωμένος δολοφόνος αναλαμβάνει απρόθυμα την πιο εύκολη αποστολή της καριέρας του. Καλά κρυμμένα σκοτεινά μυστικά αποκαλύπτονται. Άσπονδοι φίλοι αναγκάζονται να συνεργαστούν. Περίεργες διαθήκες αλλάζουν τα δεδομένα. Ο ίδιος εφιάλτης επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Μια ομάδα ανθρώπων πιστεύει ότι έχει ανακαλύψει τα ίχνη του χαμένου αμύθητου θησαυρού του Αλή Πασά. Είναι αδίστακτοι και ικανοί να κάνουν τα πάντα για να τον αποκτήσουν. Θεωρούν ότι τίποτα δε μπορεί να τους σταματήσει. Όλα τα στοιχεία τους οδηγούν στον πυθμένα της λίμνης των Ιωαννίνων. Το πλάνο τους φαινομενικά είναι άψογο. Απέχουν ελάχιστα από το όνειρο ή τον εφιάλτη; Το ταξίδι του θησαυρού έφτασε στο τέλος του; Ο ‘Σκορπιός’, ένας ικανός χάκερ, έχει μάτια παντού και δείχνει να ελέγχει τα πάντα . Είναι κάποιος ικανός να αποτρέψει τον ολοκληρωτικό του θρίαμβο; Παλιές μνήμες ξυπνούν, άσβεστα μίση φουντώνουν σε μια αδυσώπητη μάχη δίχως κανόνες και όρια. Η διαχωριστική γραμμή μεταξύ των θυμάτων και των θυτών ξεθωριάζει. Νικητής μπορεί να είναι μόνο ένας: Αυτός που θα μείνει ζωντανός ως το τέλος.

H παρουσίαση του βιβλίου ‘Ο Κοσμηματοπώλης” του συγγραφέα Κώστα Παύλου από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8:00 μμ στο πολιτιστικό πολυχώρο “Δημήτρης Χατζής” στα Ιωάννινα.

Ευχόμαστε το νέο βιβλίο να είναι καλοτάξιδο και να έχει την μεγάλη επιτυχία που του αναλογεί. Το σίγουρο είναι ότι διαμέσου των σελίδων του οι αναγνώστες του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια ατμοσφαιρική έκφραση της πόλης των Ιωαννίνων.

Ας στηρίξουμε λοιπόν τέτοιες προσπάθειες.