Ποιους ακούς;

0
66

Χάθηκε μία νέα κοπέλα. Μια νέα μητέρα, δημιουργική και παραγωγική επαγγελματίας. Χάθηκε από τον κορονοϊό έχοντας αποφύγει τον εμβολιασμό, κατά άλλους φοβούμενη μην προξενήσει βλάβη στο έμβρυο της, κατά άλλους λόγω συμβουλής τρίτων ή κάποιου πνευματικού. Λεπτομέρεια που ίσως να μην μάθουμε ποτέ, ίσως βέβαια πλέον να μην έχει σημασία τίποτα άλλο, παρά μόνο το δυσάρεστο αποτέλεσμα.

Ο ιατρός της, επέμεινε, κατά τα λεγόμενα του, να προσπαθεί να την πείσει να εμβολιαστεί. Τώρα πλέον απευθύνει έκκληση σε όλες τις εγκύους να κάνουν το εμβόλιο, σε μια προσπάθεια να σωθούν άλλες κοπέλες.

Προκύπτει όμως τελικά το ερώτημα: ποιους ακούς; Ποιους ακούς για την υγεία σου; Είναι σωστό όταν ο γιατρός μας, μας δίνει μια συμβουλή για την υγεία μας να μας νικάνε οι φόβοι μας; Φόβοι που προέρχονται από σκόρπιες αναφορές τρίτων, ακόμα και ανθρώπων της εκκλησίας. Όμως τα τω Καίσαρι, τω Καίσαρι και τα τω θεώ, τω Θεώ, ή οπως είπε ο Πάτερ στην Κοζάνη δεν γίναμε όλοι ξαφνικά λοιμοξιωλόγοι.

Ναι, όλα είναι σχετικά καινούργια με την πανδημία και πολλά πράγματα για τους επιστήμονες είναι ακόμα άγνωστα σε σχέση με τον ιό. Όμως η εμπειρία τους και οι σπουδές τους, τους καθιστούν ικανούς για να μας προφυλάξουν από ένα τυχόν κίνδυνο ή μια παρενέργεια. Ας ακούσουμε αυτούς.

πηγη: https://pressgreece.gr/e-apopseis/poious-akous/