Ξεκινούν σεμινάρια επιμόρφωσης στο Πωγώνι

0
131

Την έγκριση υλοποίησης προγραμμάτων – σεμιναρίων επιμόρφωσης, στα πλαίσια κατάρτισης των δημοτών, ανακοινώνει ο Δήμος Πωγωνίου. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δώσει διέξοδο τους κατοίκους του παραμεθόριου Δήμου με τη παρουσίαση προτάσεων για επαγγελματική ενασχόληση.

«Η περιοχή του Πωγωνίου διαθέτει πολλές δυνατότητες και ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής είναι να παρουσιάσει αυτούς τους άξονες, αναζητώντας κάθε φορά τις καλύτερες ευκαιρίες και δυνατότητες. Η επιλογή των συγκεκριμένων ενοτήτων έγινε με βάση τις δυνατότητες της περιοχής και τις ευκαιρίες που ανοίγονται μέσω εθνικών προγραμμάτων όπως τα νέα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης: Leader, Νέων Αγροτών, Σχεδίων Βελτίωσης, Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων και άλλα, που αναμένεται να ανοίξουν σύντομα» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, παρουσιάζοντας παράλληλα τα θεματικά σεμινάρια.

Σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ, θα υλοποιηθούν τα εξής προγράμματα κατάρτισης, τα οποία θα διεξαχθούν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου:

1.«Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση ενεργειακών φυτών», διάρκειας 60 ωρών (1 τμήμα με 25 άτομα). 2.«Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση νέων αγροτικών φυτών (Αρώνια, Τρούφα κ.λπ)», διάρκειας 60 ωρών (1 τμήμα με 25 άτομα).

3.«Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση μελιού», διάρκειας 70 ωρών (1 τμήμα με 25 άτομα).

4.«Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση αργυρών κοσμημάτων», διάρκειας 70 ωρών (1 τμήμα με 25 άτομα).