Σοβαρή η έλλειψη χώρων ταφής στην Κόνιτσα

0
97

Τόσο μέσα στην πόλη της Κόνιτσας όσο και στις μεγάλες σε πληθυσμό τοπικές κοινότητες παρατηρείται τελευταία σοβαρή έλλειψη χώρων ταφής των νεκρών. Τα νεκροταφεία είναι δυστυχώς ασφυκτικά γεμάτα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος μη ανεύρεσης χώρου ταφής.

Μέσα από τις παραπάνω διαπιστώσεις προκύπτει το εξής ερώτημα: Γιατί δεν χρησιμοποιείται το νεόκτιστο νεκροταφείο που βρίσκεται δυτικά της πόλης στην θέση Τοπόλιτσα; Πρόκειται για χώρο ταφής που πληροί όλες τις προδιαγραφές και για το οποίο έχουν ξοδευτεί 350.000 ευρώ πριν δέκα χρόνια περίπου.

Σήμερα, ο αναφερόμενος αυτός χώρος ταφής δεν χρησιμοποιείται και τους λόγους δεν τους γνωρίζει κανείς. Επικροτούμε για μια ακόμη φορά τις απορίες πολλών πολιτών της περιοχής όταν ερωτούν κάθε αρμόδιο γιατί δεν χρησιμοποιείται ο αναφερόμενος και κατάλληλος, επαναλαμβάνουμε, χώρος ταφής των νεκρών. Την αρμοδιότητα και ευθύνη, σύμφωνα με το νόμο έχει αποκλειστικά η δημοτική αρχή και οφείλει με μια ανακοίνωση να κάνει γνωστό ότι σύντομα θα τεθεί σε χρήση, λύνοντας έτσι πολλά από τα προβλήματα που προέκυψαν τελευταία.