Δεν μπορεί υγειονομικοί να αρνούνται το εμβόλιο

0
34

Η έλλειψη πειθαρχίας και η ανθρώπινη αβλεψία στην τήρηση των μέτρων για πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού,  είναι η βασική αιτία που τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώνονται συνεχώς θετικά κρούσματα κορονοϊού στην Ήπειρο, ανέφερε  ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Δεν μπορεί υγειονομικοί να αρνούνται το εμβόλιο, είναι υποχρεωμένοι έναντι της κοινωνίας. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι σε όλα», τόνισε και απέδωσε ακόμη τα πολλά κρούσματα στην έλλειψη πειθαρχίας και την ανθρώπινη αβλεψία.

Ζήτησε την τήρηση των μέτρων για πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού και έκανε συγκεκριμένες αναφορές στο Δήμο Ζίτσας, από τον οποίο, όπως είπε, προέρχονται τα 2/3 από τα θετικά κρούσματα που ανακοινώνονται τελευταία.

«Αλλά και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στο οποίο τέθηκαν σε προσωρινή αναστολή δύο κλινικές», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιβολής lockdown, το οποίο συζητείται από την περασμένη εβδομάδα, εξηγώντας ότι προέβη σε σχετική δήλωση, ως προς την επιδημιολογική εικόνα που καταγράφεται βάσει της στατιστικής, ώστε να τη λάβουν υπόψη τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

#pressgreece