Κέρκυρα: Ήθελαν να πάνε παράνομα με ταχύπλοο στην Ιταλία

0
86

Εντοπισμός αλλοδαπών στην Κέρκυρα και κατάσχεση ταχύπλοου σκάφους για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα.

Όπως αναφέρει η ενημέρωση του λιμενικου:

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες της 27/02/2021 η Λιμενική Αρχή Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας, ότι στην παραλία Ερμόνων βρισκόταν ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επιχειρούσαν να επιβιβαστούν αλλοδαποί, αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη των Λιμενικών Αρχών Παλαιοκαστρίτσας και Κέρκυρας με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν ότι στην ράμπα καθέλκυσης σκαφών στην προαναφερόμενη παραλία βρισκόταν Τ/Χ σκάφος. Επιπλέον στο σημείο εντοπίστηκε 18χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατά δήλωσή του επιχείρησε να επιβιβαστεί στο σκάφος, μαζί με έτερους αλλοδαπούς με σκοπό να μεταβούν στις ιταλικές ακτές.
Στη συνέχεια ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας ότι εντοπίστηκαν στην Εθνική οδό Πελέκα -Κέρκυρας να κινούνται πεζοί πέντε (05) αλλοδαποί, οι οποίοι δήλωσαν ότι επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε σκάφος με σκοπό να μεταβούν στις ιταλικές ακτές.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί προανάκριση, διερευνάται η ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε παράνομες ενέργειες σχετιζόμενες με μεταφορά μεταναστών από τη χώρα μας προς την Ιταλία.

#pressgreece