Νέες αποκαλύψεις στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Ιωαννίνων

0
104

Όταν το 2013 σε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννίνων ο τότε αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας μιλούσε για την οικονομική υπηρεσία του Δήμου λέγοντας ότι παρουσιάζει συστημικά σφάλματα και πως η υπόθεση του ελλείμματος του 1,3 εκ. ευρώ δεν είναι η μοναδική, πολλοί θεώρησαν την παρέμβαση του σαν μια προσπάθεια να θολώσει τα νερά σε μια περίοδο που το σκάνδαλο με την υπεξαίρεση βρισκόταν σπς επάλξεις.

Από τότε μέχρι σήμερα όμως κι έχοντας μεσολαβήσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, κι αφού η πρόταση του κ. Μανταλόβα και της τότε Δημοτικής Αρχής ο διαχειριστικός έλεγχος να μη σταματήσει στο 2011 αλλά να πάει κι άλλα χρόνια πίσω έγινε πράξη, έρχονται σιγά σιγά στο φως κι άλλες υποθέσεις στα οικονομικά του Δήμου και των επιχειρήσεων του.

Τελευταία αποκάλυψη ήρθε από τη Διαύγεια στην οποία δημοσιεύτηκε απόφαση για ΕΔΕ που έχει διαταχτεί από τον Θωμά Μπέγκα από τον περασμένο Μάιο.

Αιτία τρία εντάλματα πεντακοσίων χιλιάδων περίπου. Τα εντάλματα εκδόθηκαν σας 8 Απριλίου 2009 επ’ ονόματι της ΔΕΥΑΙ για την προμήθεια νερού από το πρώτο δίμηνο του 2004 μέχρι το έκτο δίμηνο του 2008. Στην απόδειξη πληρωμής των ενταλμάτων αυτών αναγράφεται «λογιστική τακτοποίηση»! Τα εντάλματα και η από-δειξη φέρουν τρεις υπογραφές. Τις υπογραφές των τότε υπευθύνων την Οικονομικής και της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Ιωαννιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της ΕΔΕ, ουδείς αναγνωρίζει την υπογραφή του και αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη. Έτσι από τον Δήμαρχο αποφασίστηκε η διενέργεια γραφολογικού ελέγχου και ήδη ορίστηκε γραφολόγος, προκειμένου να αποφανθεί για το γνήσιο των υπογραφών! Η υπόθεση φαίνεται ότι έχει αρκετό βάθος και οι καλά γνωρίζοντες θεωρούν ότι είναι βέβαιο πως κάποιοι θα βρεθούν και πάλι ενώπιον του Εισαγγελέα.