Συνάντηση ΕΙΕΤ με τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ κ. Αγοραστό

0
108

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό είχαν την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. Αντώνης Μουντάκης και ο β’ αντιπρόεδρος Σπύρος Λάτσας, ενώ συμμετείχε και ο νομικός σύμβουλος της Ε.Ι.Ε.Τ. Φώτης Πανταζής.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Τύπου στην Περιφέρεια και αναζητήθηκαν δίαυλοι συνεργασίας ανάμεσα σε ΕΝΠΕ και ΕΙΕΤ, με στόχους την ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας αλλά και την εύρυθμη συνεργασία Περιφερειών και εβδομαδιαίων εφημερίδων. Κύριο ζήτημα της συζήτησης ήταν η εφαρμογή του ΠΔ 261/1997 για την ορθή κατανομή των δημοσιεύσεων, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ α΄ και β’ βαθμού στην εφαρμογή του Ν. 4412/2016 για τις διακηρύξεις έργων.

Παράλληλα, ο κ. Μουντάκης κατέθεσε στον πρόεδρο της ΕΝΠΕ υπόμνημα με τα θέματα που απασχολούν τον εβδομαδιαίο Περιφερειακό Τύπο, ενώ πρότεινε στον κ. Αγοραστό τη διοργάνωση μιας Διημερίδας της Ε.Ι.Ε.Τ. υπό τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο κ. Αγοραστός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ε.Ι.Ε.Τ. ότι θα εξετάσει την πρόταση για τη διοργάνωση της Διημερίδας σε πόλη της Περιφέρειας Θεσσαλίας εντός του τρέχοντος έτους.